ANJA BUKOVEC (violinistka)

Dr┼żava:
Slovenija
┼Żanr: klasika, jazz, etno, filmska glasba, glasbe sveta
Uradna spletna stran: www.anjabukovec.com
Rezervacije terminov: management@hommage.si, +386 41 282 887

Biografija:
Mlada slovenska violinistka Anja Bukovec je vrhunska glasbenica in priljubljena medijska osebnost. Ob tehni─Źni dovršenosti izstopa zaradi prepoznavnega sloga, edinstvene interpretacije in komunikacije z ob─Źinstvom. Je prepoznavna in cenjena oseba, ki je lik kulturne ambasadorke pilila na šolanju v Pragi, Kölnu, Ljubljani in na Dunaju. Nastopa kot solistka in navdušuje ob─Źinstvo po vsem svetu. Nadarjena solistka brez zadr┼żkov razkriva pogled na svet in dogajanje okoli nje, ter zmaguje na tekmovanjih in festivalih po svetu.

Rodila se je v Ljubljani, kjer je za─Źela s študijem violine, ko je bila stara pet let. Pri trinajstih je šolanje nadaljevala na glasbenem konzervatoriju v Pragi pri profesorju Jaroslavu Foltynu, dve leti zatem pa je opravila sprejemni izpit pri profesorju Igorju Ozimu, enem najve─Źjih glasbenih pedagogov našega ─Źasa. Pod njegovim okriljem je nadaljevala študij na Dunaju in na visoki šoli za glasbo v Kölnu, kjer je diplomirala leta 2001. Kmalu za tem je kon─Źala tudi podiplomski študij pri prof. Vasiliju Meljnikovu na Akademiji za glasbo v Ljubljani.
Kot solistka in ─Źlanica komornih zasedb redno nastopa v Sloveniji, Avstriji, Nem─Źiji, Italiji, Švici, Srbiji, na Hrvaškem ter na ─îeškem, nastopila pa je tudi v Romuniji, Avstraliji in na Kitajskem.

Leto 2007 je bilo za Anjo prelomno. Prvenec Gemini je do┼żivel odli─Źen odziv kritikov in poslušalcev ter postal prvi album klasi─Źne glasbe pri nas, ki je pristal na vrhu glasbenih lestvic. Na koncertni turneji, ki je sledila izidu prvenca, je Anja dokazala, da pozorno izbrana in domiselno predstavljena klasi─Źna glasba v njeni izvedbi zadovolji najširši krog poslušalcev.
Ni─Ź druga─Źe ni bilo na razprodanem novoletnem koncertu v Unionski dvorani v Ljubljani, kjer je postavila piko na i izredno uspešnemu letu.

Leta 2008 je Anja Bukovec v sklopu samostojne svetovne turneje nastopila na elitnih lokacijah v Kairu, Tel Avivu, Madridu, Lizboni, Berlinu, Edinburghu, Pragi, Bratislavi, Sarajevu, Skopju, Kijevu, Ottawi, New Yorku in Washingtonu. Izdala je tudi svojo drugo zgoš─Źenko z naslovom Follow, imela ─Źast nastopiti za britansko kraljico Elizabeto II. in ponovno razprodala samostojni novoletni koncert v Ljubljani.

2009 je Anja izdala dolgo na─Źrtovani projekt z naslovom Chameleon. Na zgoš─Źenki, ki zdru┼żuje najlepše filmske glasbene teme iz slovenskih in tujih filmov, se ji je pridru┼żil Simfoni─Źni orkester RTV Slovenija pod taktirko dirigenta En Shaa, pri projektu pa je aktivno sodeloval tudi mednarodno priznani komponist in ve─Źkratni dobitnik nagrad BAFTA Christopher Gunning. 
Na tretjem zaporednem novoletnem koncertu se je Anji na odru kot gost pridru┼żil svetovni zvezdnik opernih dvoran, tenorist Janez Lotri─Ź.

Diskografija:
"Chameleon" (Hommage Records, 2009) Nakup zgoš─Źenke TUKAJ!
"Follow" (Hommage Records, 2008) Nakup zgoš─Źenke TUKAJ!
"Gemini" (Hommage Records, 2007) Nakup zgoš─Źenke TUKAJ!

Avdio, video in foto na:
www.anjabukovec.com

Povpraševanje in rezervacije terminov na:

E: management@hommage.si
M: +386 41 282 887

Mo┼żnosti nastopanja:
- solo nastop
- ob spremljavi klavirja
- od spremljavi kitare
- ob spremljavi godalnega kvarteta
- ob spremljavi komornih zasedb
- ob spremljavi orkestrov

Aktualni nastopi in ostale informacije na:
www.anjabukovec.com  


 
 
copyright C 2007-2010 Hommage | pravno opozorilo | avtorji

PRAZNI─îNI KONCERT ANJE BUKOVEC Z GOSTI 2016 - 10 LET!
Ob 10. obletnici prazni─Źnih koncertov Anje Bukovec z gosti se iskreno zahvaljujemo vsem pokroviteljem za dologoletno podporo in zaupanje!ANJA BUKOVEC z gosti - 10 LET

Nuška Draš─Źek, Igor Vi─çenti─ç
22.12.2016 - Unionska dvorana, LjubljanaVSTOPNICE ┼ŻE V PRODAJI TUKAJ!

Ostala prodajna mesta: PETROL, POSTA, KIOSK, TRAFIKA 3DVA, KOMPAS, BIG BANG, KRIZANKE, HALA TIVOLI, SVET KNJIGE, 01/420-5000, www.eventim.si in ostala prodajna mesta v sistemu EVENTIM SI

-------------------


ANJA BUKOVEC Z GOSTI 2015

Zoran Predin, Igor Vi─çenti─ç
21.12.2015 - Unionska dvorana, Ljubljana


VSTOPNICE ┼ŻE V PRODAJI TUKAJ!

Ostala prodajna mesta: PETROL, POSTA, KIOSK, TRAFIKA 3DVA, KOMPAS, BIG BANG, KRIZANKE, HALA TIVOLI, SVET KNJIGE, 01/420-5000, www.eventim.si in ostala prodajna mesta v sistemu EVENTIM SI*
-------------------

POKROVITELJI NLK15

Vsem podpornikom prazni─Źnega koncerta Anje Bukovec z gosti 2015 se iskreno zahvaljujemo!

ANJA BUKOVEC Z GOSTI 2015

Zoran Predin, Igor Vi─çenti─ç
21.12.2015 - Unionska dvorana, Ljubljana

VSTOPNICE ┼ŻE V PRODAJI TUKAJ!

Ostala prodajna mesta: PETROL, POSTA, KIOSK, TRAFIKA 3DVA, KOMPAS, BIG BANG, KRIZANKE, HALA TIVOLI, SVET KNJIGE, 01/420-5000, www.eventim.si in ostala prodajna mesta v sistemu EVENTIM SI*
-------------------

NOVOLETNI KONCERT ANJE BUKOVEC Z GOSTI 2014 - 22.12.2014, Unionska dvorana, Ljubljana

Pokroviteljem "Novoletnega koncerta Anje Bukovec z gosti 2014", ki bo potekal 22.12.2014 v Unionski dvorani v Ljubljani, se iskreno zahvaljujemo za izkazano podporo. Vstopnice TUKAJ!NOVOLETNI KONCERT ANJE BUKOVEC Z GOSTI!
Andra┼ż Hribar in PanArs sekstet klarinetov
22.12.2014 ob 20h, Unionska dvorana, Ljubljana

POHITITE IN SI ZAGOTOVITE SVOJO VSTOPNICO V PREDPRODAJI!
Spletni nakup vstopnic TUKAJ
Ostala prodajna mesta: PETROL, POSTA SLOVENIJE, KOMPAS, BIG BANG, KRIZANKE, HALA TIVOLI, KIOSK, TRAFIKA 3DVA, SVET KNJIGE, 01/420-5000, www.eventim.si